Timmerbedrijf E. van Spellen ontvangt de prijs voor het

Mooiste renovatieproject van 2012

Emmeloord - Ouderenzorg ’t Boerenerf in Emmeloord is gekozen tot Mooiste renovatieproject 2012. Het timmerbedrijf van Erik van Spellen uit Emmeloord, die de renovatie voor zijn rekening nam, won tijdens de verkiezing Vakman van het Jaar van Werkspot.nl, een zevendaagse reis voor twee personen naar het Noorderlicht in Lapland.

Het winnende project omvat het ombouwen van de werkplaats van een boerderij aan de Urkerweg tot dagverblijf voor ouderen. Inmiddels wordt ook de zolder van een schuur op hetzelfde boerenerf omgebouwd tot zes appartementen waar men vierentwintig uur per dag zorg aanbiedt.

Erik van Spellen, eigenaar van Timmerbedrijf E. van Spellen: 'Het winnen van de prijs voor ‘Mooiste renovatieproject 2012’ voelt als een erkenning voor het werk dat we hebben verzet en stimuleert ons om het vervolg van het project net zo perfect af te ronden. Bij zo’n grote renovatie komt veel kijken en geloof me, je komt voortdurend onverwachte zaken tegen. We zijn dus echt heel trots op deze prijs en erg blij met de mooie reis die we naar het Noorderlicht kunnen gaan maken'.

Zowel van de vak- als publieksjury ontving Ouderenzorg ’t Boerenerf’ de meeste punten. Het dagverblijf werd door één van de juryleden betiteld als het huis van de toekomst. 'Het is een bijzondere metamorfose, waarbij alle doelstellingen zijn gehaald en het boerderijgedeelte op een creatieve manier is geïntegreerd in het woongedeelte. De zolder van de boerderij is op een mooie manier omgetoverd tot verschillende verblijfsruimten. Kwalitatief spreekt het aan en ook de bewoners zijn zeer tevreden met het resultaat. Een mooie integratie van wonen en beleven', aldus juryvoorzitter Michel Kalis van VELUX Nederland tijdens de prijsuitreiking.(Foto: van Spellen)